Introductie Autoclub Carwei

Van oorsprong is Autoclub Carwei een club van liefhebbers van bijzondere automobielen op Goeree-Overflakkee. Deze club is opgericht door een groep van 3 mensen, met een gemeenschappelijke hobby, die besloten vanaf november 1981 tot het organiseren van praatavonden, gezellige uitstapjes en rondritten met deze bijzondere automobielen.

Inmiddels is onze club uitgegroeid tot ongeveer 70 actieve leden, die regelmatig één van onze activiteiten komen bezoeken of meehelpen deze te organiseren, waarbij de "pioniers" van de club nog steeds actief zijn.

Het huidige bestuur bestaat uit: Emile Koole (voorzitter), Lex Zoethout (penningmeester), Hans Filak (secretaris) en Hans Appel (algemeen bestuurslid). In de evenementencommissie zitten Sjaak Campfens, Sikko de Jong Sr. en Marius Du Toy van Hees. In de praktijk werken bestuur en evenementencommissie als één orgaan. Ieder jaar in december is er een algemene ledenvergadering.

De evenementen die Autoclub Carwei regelmatig organiseert, zijn o.a. praatavonden, (door gastsprekers of eigen mensen van de club), rondritten, klassieke rallyritten, bezoeken van autobeurzen en racecircuit evenementen, en natuurlijk het gezellige eten met elkaar, waaronder de traditionele mosselavond. Wij organiseren iedere maand in het eerst weekend een evenement. Dit kan zijn een toertocht, een bezoek aan een museum of een auto evenement. Indien er geen evenement gepland is komen we op de 1e vrijdagavond van de maand samen in het clubhuis. Naast onderwerpen op gebied van auto’s en alles wat daarmee samenhangt organiseren wij ook thema-avonden rond andere onderwerpen die onze leden aanspreken. Dat kan van alles zijn, maar heeft meestal te maken met het beschaafd en met respect genieten van het leven. In juli en augustus is er geen programma. 

Het onderkomen (clubhuis) van Autoclub Carwei is een gezellige schuurzolder die is omgebouwd tot bruin café, waar we tijdens evenementen gezellig kunnen borrelen, of zelfs een balletje kunnen stoten. Het Clubhuis is gevestigd aan het Korteweegje 34 in Dirksland bij de familie van Erkel. Ook vertoeven wij regelmatig bij het Klassiekerhuis, Bommelsedijk 19 in Achthuizen bij de familie Koole en op andere mooie locaties.

Tevens brengen wij u op de hoogte via ons eigen clubblad 't Carweitje waarin alles staat vermeld over evenementen, nieuwtjes, techniek, clubleden, agenda, FEHAC  nieuws, enz. De redactie van ’t Carweitje bestaat uit Pieter Dijkshoorn en Hans Filak.

Op de website vind u het fotoboek waar herinneringen aan de diverse evenementen zijn vastgelegd.  De Website wordt beheerd door Lex Zoethout.

Minimaal twee keer per jaar verschijnt er een nieuwsbrief met daarin de planning van de activiteiten.

Bent u in het bezit van een klassieke (minimaal 15 jaar oude) of bijzondere auto, en wilt u lid worden van onze Autoclub, vult u het aanmeldingsformulier in en wordt lid.

Kosten voor dit lidmaatschap bedragen € 30,00 per jaar. Via Club Carwei bent u ook lid van het FEHAC.

Met vriendelijke groet,

Het Autoclub bestuur.

 

Wilt u zich aanmelden klik dat op de onderstaande link naar het inschrijfformulier.

Aanmeldingsformulier

 

 Club Carwei is lid van FEHAC fehac