Avondje Clubhuis met thema Klassieker en milieu - Vrijdag 1 maart

De eerste dag dat onze auto’s van 25 tot 40 jaar weer naar buiten mogen, hebben we een clubavond met als thema “klassieker en het milieu”.

De heer van Bemmelen is bij ons om zijn oplossing te delen hoe wij onze auto’s milieuvriendelijker kunnen maken. Door zijn oplossing toe te passen zal de auto voldoen aan de Euro 1 norm, waarmee ze toegelaten worden in de milieuzones van de diverse steden. Omdat de aanpassing geen ingrijpende verandering noodzakelijk maken, blijft de authenticiteit van de auto gewaarborgd en is eenvoudig terug te brengen in originele staat. Zijn oplossing is aanbrengen van een lambda sonde het en het maken van een luchtinjectie onder de carburateur om daarmee te regelen naar lambda 1 en het monteren van een katalysator.

Dit onderwerp bracht leuke discussies op gang, zoals moeten wij zo’n investering doen in de weinige kilometers die wij maken? Alle beetjes helpen….? Wordt de prestatie van de auto beter? Zou best kunnen.

Na de presentatie gingen we, als vanouds, gezellig napraten over dit onderwerp en andere zaken die ons bezig houden, voornamelijk onze gemeenschappelijke interesse: auto’s.

Voor degene die verhinderd waren, de foto’s geven een indruk van de sfeer van de clubavond.

 

< Terug naar archief