Nieuwjaars receptie - 4 januari 2019

Op vrijdagavond waren we weer bij elkaar om elkaar het beste te wensen voor het komend jaar. Iedereen was ongeschonden de jaarwisseling doorgekomen en dat is vandaag de dag toch wel een vaardigheid aan het worden.

De nieuwjaar speech werd dit keer door Frederiek voorgedragen, omdat het een indrukwekkende tekst was is dit hieronder nog eens na te lezen.

Vormen verschillen

Eens voor de verandering de Nieuwjaarsspeech in een andere vorm; een vrouwelijke in dit geval. Ook een wat rondere zo je wil, een wat gevoeligere ook. Een vorm die weer anders tegen vormen aankijkt dan die mannelijke vorm. Ook in onze club neemt dat diverse vormen aan.

Je hebt namelijk verschillende vormen. We hebben er enorm veel in onze club. Daarmee bedoel ik niet enkel de mannelijke, vrouwelijke of al wat daar tegenwoordig tussen zit vormen, maar veel méér verschillende vormen. De vormen van onze auto's, waardoor we lid werden van deze bijzondere club. De prachtige ronde vormen van Marlies haar Austin kennen we allemaal. ....magnifiek hoe ze elke keer weer de vorm van haar autootje terug laat komen in haar kleding of accessoires! De strakke vormen van Wim z'n Alfa Spider. Of de robuuste vormen van de Mercedes van Sikko of juist de fragiele vormen van de Deux Chevaux van één de laatst toegevoegde leden: Gerard en Ellen. De speelse vormen van de Volvo Amazon van Wim van Heemst of om nog even terug te komen op strak: we denken aan de schitterende lijnen van de Alfa Romeo Montreal van John.

Vormen nemen andere vormen aan... of we ruilen onze vormen in of we nemen er andere bij. Vormen komen en ze gaan in onze club... als we het over onze auto's hebben dan.

Ook in het nieuwe jaar hebben we te maken met vormen. Meestal willen we de vorm het liefst houden zoals ie is, de mens is nu eenmaal een gewoontedier. Met graag dezelfde vormen en gemakken. Soms kun je vormen beter veranderen om het één en ander gestroomlijnder te laten verlopen. Denk weer aan onze verschillende vormen op wielen. Wat zijn de vormen veranderd in de loop der jaren. Meestal een verbetering, maar niet een ieder gaat voor de best gestroomde lijn, om het maar zo te zeggen.

Vormen heb je ook in de omgang naar elkaar. Gemakkelijke, soms heel ongemakkelijke... allerlei vormen. De meeste prettige vorm, die ik bij de meeste leden zie als we samenkomen is die van de glimlach. Een fijne vorm van omgang: genieten met elkaar. En dát is een vorm die we er ook in dit nieuwe jaar gewoon in moeten houden vind ik: Veel lachen met elkaar! ...soms zelfs om en naar elkaar. En zolang de vorm comfortabel blijft, kan er veel in deze vorm van omgang met elkaar.

Ik wens jullie in 2019 alle vormen van geluk toe. Dat we nog veel, ja heel veel, mogen genieten van elkaars vormen, mét elkaars vormen en vooral dat we een hechte, gezellige groep liefhebbers van vormen mogen vormen met elkaar!

< Terug naar archief